Haarwerk

Mogelijkheden

Alles met betrekking tot uw haarwerk zal tijdens uw eerste afspraak aan de orde komen, alsmede uw wensen, waar zoveel als mogelijk aan tegemoet wordt gekomen.
Hieronder leest u alvast meer over de mogelijkheden.

Haarkleur

Het verdient aanbeveling de eigen haarkleur of een iets lichtere haarkleur te nemen. Er bestaat namelijk een grote kans dat tijdens de chemotherapie uw huidskleur iets bleker wordt dan gebruikelijk en dan staat een iets lichtere kleur in het gezicht vaak veel mooier. Tijdens de chemo kunt u beter niet in de felle zon of op de zonnebank gaan liggen.

Echt of synthetisch haar

Er zijn pruiken van echt haar en van synthetische vezel. Echt haar is meestal uit Azië afkomstig, heeft een dikkere structuur en is stug. Europees haar is fijner van structuur maar erg kostbaar.

Echt haar heeft iets meer onderhoud nodig. Na het wassen is een pruik van echt haar makkelijk te modelleren en/of te föhnen.

Synthetisch haar daarentegen is in tegenstelling tot vroeger heel mooi van structuur heel eenvoudig in het onderhoud (u kunt het zelf gemakkelijk wassen en laten drogen en behoudt zijn model). Deze structuur is niet om te vormen, dat is alleen mogelijk met echt haar. Het is niet warm/benauwd op uw hoofd en wordt derhalve veelal aanbevolen.

Scheiding

Ook kunt u een scheiding in het haarwerk dragen. Door middel van een gaasverwerking rondom de scheiding ziet u uw eigen (kale) hoofdhuid door de pruik heen. Dit heeft een zeer natuurlijk effect. Kleurmogelijkheden zijn er te kust en te keur en ook grijsmêleringen en coup de soleil-kleuren zijn te verkrijgen. Kortom, bijna alles is mogelijk.

Sport

Beoefent u een sport? Draag dan uw pruik. U kunt er mee douchen en zwemmen. Er is slechts één beperking. Synthetisch haar mag nooit met heet water worden gewassen of heet worden geföhnd. Verder is alles toegestaan. U kunt alles doen wat u met uw eigen haar ook altijd doet. Haarlak, gel, wax, enz.

Nazorg

Heijm zorgt ervoor dat uw pruik zoveel mogelijk lijkt op uw natuurlijke haar. Dus niet ineens veel langer en veel meer haar dan bij u past. Als u na uw behandeling bent thuisgekomen en nog iets ziet aan de pruik waar u niet tevreden over bent, kom dan altijd terug. Denk niet "ik ben lastig". Voor ons is het vaak eenvoudig op te lossen. U moet blij en zelfverzekerd zijn met uw pruik.

Na een aantal weken maakt Heijm altijd een vervolgafspraak met u om uw ervaringen te bespreken. Ook kunt u dan o.a. advies krijgen over het wassen van uw haarwerk.

Naar boven