Haarwerk

Chemotherapie en uw uiterlijk

Alhoewel de reacties van patiënten op chemotherapie zeer uiteenlopend zijn en vooraf niet is aan te geven hoe het in uw geval zal zijn, dient u met een aantal zaken rekening te houden. De meest voorkomende uiterlijke problemen zijn:

Huidproblemen

  • vaalheid van de huid
  • droogte van de huid
  • schilferachtige irritatieplekken

Behandeling met goede voedende en verzorgende cremes zowel voor, tijdens en na de kuur.

Haar- en hoofdhuidproblemen

Tijdens de chemo wordt de conditie van het haar is dof en futloos. Wanneer uw haar begint met uitvallen, behoeft u er niet voorzichtig mee om te gaan. U kunt het uitvallen niet tegenhouden. het proces is onomkeerbaar.
Wel zijn er uitstekende produkten op de markt, te weten die van fabrikant Pierre Fabre, die de droge gevolgen voor de hoofdhuid kunnen beperken.
Als uw haar na de chemotherapie weer gaat groeien, bestaat de mogelijkheid dit proces te stimuleren met de producten René Furterer. Bel of mail ons hiervoor om advies.

Hoofdbedekking

Zonder haar kan uw hoofdhuid koud aanvoelen, wat misschien door u als onprettig zal worden ervaren. Om uw hoofd te bedekken en warm te houden, leveren wij diverse vormen van hoofdbedekking.

Meer informatie over hoofdbedekking


Deze voorgaande uitleg zal u wellicht niet blij maken. Toch is het goed te weten dat er vele mogelijkheden zijn het herstel vanuit de chemotherapie op een prettige menswaardige wijze te begeleiden. De buitenwereld behoeft niet te zien dat u ziek bent. Wilt u het anderen vertellen, dan kiest u zelf het moment om dat te doen.

Naar boven